Airflow behandling – Att uppnå en ren och frisk mun

09 april 2024 Lotta Alberius

editorial

Att ha en ren och frisk mun är viktigt för både vår allmänna hälsa och vårt välbefinnande. En avgörande faktor för detta är att ha god tandhygien och ta hand om våra tänder och tandkött på rätt sätt. En metod som har blivit allt mer populär för att uppnå detta är airflow behandling. Den här artikeln kommer att utforska vad en airflow behandling är, hur den fungerar och varför den kan vara en bra metod för att uppnå och bibehålla en hälsosam mun.

Vad är en airflow behandling?

En airflow behandling är en metod som används inom tandvården för att avlägsna plack, tandsten och missfärgningar från tänderna. Behandlingen utförs med hjälp av en speciell apparatur som sprutar en blandning av luft, vatten och ultralätt natriumbikarbonatpulver på tänderna. Denna blandning bildar en fin aerosol som rengör tänderna på ett effektivt och skonsamt sätt.

En av fördelarna med en airflow behandling är att den kan nå och rengöra områden som annars kan vara svåra att nå med vanlig tandborstning och tandtråd. Detta gör det möjligt att avlägsna plack och tandsten även från svåråtkomliga områden, vilket minskar risken för tandköttssjukdomar och andra tandrelaterade problem.

Hur fungerar en airflow behandling?

En airflow behandling utförs av en utbildad tandhygienist eller tandläkare. Under behandlingen använder de en speciell apparatur som trycker ut den fina aerosolen på tänderna. Apparaturen är skonsam mot tänderna och orsakar minimalt obehag eller smärta. Natriumbikarbonatpulvret som används i behandlingen är dessutom ofarligt och kan säkert sväljas utan några negativa effekter.

airflow behandling

Apparaturen som används vid en airflow behandling har också inbyggd sugfunktion, vilket innebär att den avlägsnar plack och tandsten samtidigt som de sprayas bort. Det gör att behandlingen kan vara mer tidseffektiv än traditionell tandrengöring och att patienten kan uppleva en renare och friskare känsla i munnen direkt efter behandlingen.

Fördelar med en airflow behandling

Det finns flera fördelar med att välja en airflow behandling för att ta hand om din tandhälsa. För det första är behandlingen skonsam och orsakar minimalt obehag för patienten. Det är därför en lämplig metod för personer med känsliga tänder eller tandkött.

En airflow behandling är också mycket effektiv när det gäller att avlägsna plack, tandsten och missfärgningar från tänderna. Det kan hjälpa till att bibehålla en frisk och vit struktur, samtidigt som det minskar risken för tandköttssjukdomar och andra tänder relaterade problem.

En annan fördel med en airflow behandling är att den är snabb och smidig. Behandlingen tar vanligtvis inte mer än 30 minuter och kan göras som en del av en vanlig tandvårdsrutin. Det är därför ett bra alternativ för personer med hektiska livsstilar, som kanske inte har tid att besöka tandläkaren för långa tandrengöringssessioner.

Sammanfattning

En airflow behandling är en effektiv och skonsam metod för att avlägsna plack, tandsten och missfärgningar från tänderna. Behandlingen kan hjälpa till att bibehålla en ren och frisk mun samt minska risken för tandköttssjukdomar och andra tandrelaterade problem. Med minimalt obehag och en snabb behandlingstid kan en airflow behandling vara ett utmärkt alternativ för personer med känsliga tänder eller hektiska livsstilar.

Om du är intresserad av att prova en airflow behandling rekommenderas Friska Tänder Drottninggatan. De erbjuder professionell tandvård och har erfaren personal som kan utföra en airflow behandling på ett säkert och effektivt sätt. Besök gärna deras hemsida på www.friskatanderdrottninggatan.se för mer information eller för att boka en tid.

Fler nyheter