Invisalign i Stockholm: En osynlig lösning för raka tänder

25 april 2023 Julia Zsiga

För småbarnsföräldrar är det viktigt att hitta en tandregleringsmetod som inte bara ger bra resultat, utan också är bekväm och lätt att använda. Invisalign i Stockholm är en osynlig tandställning som kan hjälpa både barn och vuxna att få raka tänder utan att behöva känna sig självmedvetna eller obekväma.

Vad är Invisalign?

Invisalign i Stockholm är en tandregleringsmetod som använder en serie av osynliga, utbytbara aligners för att räta ut tänderna. Aligners är individuellt anpassade för varje patient och byts ut varje vecka för att gradvis flytta tänderna till rätt position. Invisalign är en bekväm och diskret lösning som passar både för vuxna och tonåringar.

Fördelarna med Invisalign

En av de största fördelarna med Invisalign är att den är osynlig. Aligners är gjorda av genomskinlig plast och passar precis över tänderna. Det betyder att användarna kan le, tala och äta utan att behöva oroa sig för synliga metalliska tandställningar.

En annan fördel med Invisalign är att den är avtagbar. Det gör det enkelt att borsta och rengöra tänderna, samt äta och dricka vad man vill. Detta gör det också lättare att upprätthålla en god tandhygien under behandlingen.

invisalign stockholm

Behandlingsprocessen för Invisalign

För att få Invisalign i Stockholm behöver patienten först boka en konsultation med en tandläkare eller ortodontist. Under denna konsultation kommer tandläkaren att undersöka patientens tänder och ta en 3D-skanning av dem. Därefter kommer tandläkaren att skicka denna information till Invisalign som sedan kommer att använda den för att skapa en individuell behandlingsplan för patienten.

När behandlingsplanen är klar kommer patienten att få en serie av aligners som är utformade för att gradvis flytta tänderna till rätt position. Aligners ska bytas ut varje vecka och behandlingen tar vanligtvis mellan 6 och 18 månader, beroende på patientens specifika behov. Under behandlingen behöver patienten komma tillbaka till tandläkaren regelbundet för att se till att behandlingen går som planerat.

Invisalign är en osynlig och bekväm tandregleringsmetod som passar både för vuxna och tonåringar. Det är också en avtagbar lösning som gör det enkelt att upprätthålla god tandhygien under behandlingen.

Fler nyheter